Wandeltochten in het Brugsche

De Brugsche Vesten

 

De derde wandeltocht die onze gids en lid van de Brugsche globetrotters voor ons heeft uitgewerkt is genoemd ‘De Brugse vesten’. Een stadsplan kan eventueel een hulp zijn, maar op diverse locaties zijn grote stadsplannen geplaatst, die de wandelaar wegwijs maken.Stad is steen!  Verkies je dus boven alles ‘groen’ dan kan ik je een wandeling van 7km rondom Brugge aanraden.  Je wandelt dan op de 2e omwalling, gemeenzaam ‘de Vesten’ genoemd.
Je kan op gelijk welk punt beginnen.

Wij beginnen aan ‘de Veste’ die het dichtst bij het station ligt, de Begijnenvest. Hou rechts, want anders kom je mogelijks in botsing met de fietsers. Het grote gebouw links achter de omheining is de vroegere Minnewaterkliniek, nu een bejaardentehuis.  Voor de Minnewaterbrug zie je de Poertoren, het oude wapenarsenaal van de stad uit 1397. Geniet van het prachtige uitzicht op het Minnewater.  Je loopt verder langs de Kathelynevest.  Aan de verdwenen  Kathelynepoort steek je de straat over en je wandelt verder langs de Gentpoortvest.  Even voorbij de Watertoren bereik je de Gentpoort.  Je volgt nu de Boninvest  tot over de Conzettbrug over de Coupure. Via deKazernevest met aan de linker zijde het Gerechtsgebouw bereik je de Kruispoort.

Bestijg de heuvel van de eerste molen, de Bonne Chere Molen en geniet van het panoramisch uitzicht.  De volgende molens die je voorbij wandelt zijn respectievelijk deSint-Janshuismolen, de Nieuwe Papegaai en de Coeleweimolen.  Je komt aan het Dampoortcomplex. Hier stelt zich een probleem: ‘de Veste’ is hier onderbroken. Je loopt een tiental meter de stad binnen om via het Sasplein rechts, de Komvest, waar de vroegere Gistfabriek staat, te bereiken. Het wordt prozaïscher.  Je moet een gevaarlijke rotonde dwarsen om via het Baron Ruzettepark de Elisabethlaan te bereiken.  Aan het einde van deze druk bereden straat zie je de Ezelpoort.  Je loopt rechtdoor langs hetStil Ende.  Het wordt weer wat poëtischer.

Je komt aan de verkeerslichten van de gevaarlijke Bevrijdingslaan, die je over steekt.  Je zit terug in het groen en algauw bereik je de Smedenpoort.  Je loopt altijd rechtdoor en links zie je het Waterhuis.Je komt aan de Boeveriestraat  en je neemt de voetgangerstunnel.  Na een honderd meter stappen zie je dat de cirkel rond is.

Als men weer wil informatie over deze tochten of de bezienswaardigheden wil hebben dan kan men steeds een gids bestellen bij de Brugse Gidsenbond (050/33.22.33) of via de website bruges-guides.com.

Vrije wandeltochten aangeboden door de Brugsche Globetrotters

Brugge, een parel van een binnenstad

Een gids en lid van de Brugsche Globetrotters heeft voor ons enkele wandelingen uitgestippeld. De eerste wandeling start op de Burg. Een stadsplan kan een hulp zijn, maar op diverse locaties zijn grote stadsplannen geplaatst, die de wandelaar wegwijs maken

Het stille Brugge

De tweede wandeltocht die onze gids en lid van de Brugsche globetrotters voor ons heeft uitgewerkt is genoemd ‘Het stille Brugge’. Een stadsplan kan eventueel een hulp zijn, maar op diverse locaties zijn grote stadsplannen geplaatst, die de wandelaar wegwijs maken.

De brugse vesten

De derde wandeltocht die onze gids en lid van de Brugsche globetrotters voor ons heeft uitgewerkt is genoemd ‘De Brugse vesten’. Een stadsplan kan eventueel een hulp zijn, maar op diverse locaties zijn grote stadsplannen geplaatst, die de wandelaar wegwijs maken.

Reienwandeling

Zoals vele wandelclubs, bieden wij ook een vrije (corona) wandeling aan, aangezien er geen georganiseerde wandeltochten meer zijn. Jammer genoeg mogen we deze niet uitpijlen, maar we kunnen dit oplossen via een routebeschrijving, een kaartje en een verwijzing naar een gps-bestand

Wintergloed 4,5 KM

Ter vervanging van de geannuleerde wandeling ‘Brugge Binnenste Buiten in Kerstsfeer’ bieden we twee niet bepijlde permanente wandelingen aan doorheen de Brugse binnenstad. De basis lus is 4,5 km met uitbreiding tot 8 km. Beide wandelingen volgen het voorbije Wintergloedparcours.

Maar uiteraard zijn deze wandelingen ook zonder Wintergloed de moeite waard, want de Brugse binnenstad blijft – met of zonder corona – Unesco-Werelderfgoed.

Wintergloed 8 KM

Ter vervanging van de geannuleerde wandeling ‘Brugge Binnenste Buiten in Kerstsfeer’ bieden we twee niet bepijlde permanente wandelingen aan doorheen de Brugse binnenstad. De basis lus is 4,5 km met uitbreiding tot 8 km. Beide wandelingen volgen het voorbije Wintergloedparcours.

Maar uiteraard zijn deze wandelingen ook zonder Wintergloed de moeite waard, want de Brugse binnenstad blijft – met of zonder corona – Unesco-Werelderfgoed.

Pin It on Pinterest